Σχετικά

Πληροφορίες για τον ιστότοπο AthosXplorer

Ο ιστότοπος AthosXplorer  δημιουργήθηκε από φίλους του Αγίου Όρους, πρώτα απ΄όλα με αγάπη και σεβασμό στην Υπεραγία Θεοτόκο, την Έφορο και προστάτιδα του Αγίου Όρους, στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και τους χιλιάδες των Αγίων που έζησαν και αγίασαν αυτό τον τόπο με τη βιωτή τους και εκείνους τους Μοναχούς που σήμερα φυλάττουν πνευματικές Θερμοπύλες και προσεύχονται νυχθημερόν για την ειρήνη, την ενότητα και την ευστάθεια όλου του κόσμου.

Επίσης με σεβασμό στους χιλιάδες των προσκυνητών που προσέρχονται καθημερινά στην αγιασμένη αυτή χερσόνησο για να δουν από κοντά αυτή τη μοναδική Κιβωτό της Ορθοδοξίας και να ενισχύσουν την πίστη τους στον Τριαδικό Θεό.

Ο ιστότοπος AthosXplorer  δεν εκπροσωπεί την κοινότητα του Αγίου Όρους.

Στόχος του είναι να προβάλλει με ιδανικό τρόπο χρήσιμες πληροφορίες για τους επισκέπτες και προσκυνητές που επιθυμούν να επισκεφθούν το Άγιον Όρος, ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τη Μοναστική Κοινότητα, αλλά επιθυμούν να αντλήσουν ιστορικές και γενικές πληροφορίες.

Επίσης στόχος του AthosXplorer είναι να αποτελεί ένα καλαίσθητο και συγκεντρωτικό σε πληροφορία ιστολόγιο στο οποίο ο επισκέπτης θα αντλεί αξιόπιστα στοιχεία για το Άγιον Όρος, χωρίς να χάνεται σε αναζητήσεις.

Το Άγιον Όρος διαθέτει ιστορία που μετρά πάνω από μία χιλιετία. Κάποιες πληροφορίες ίσως έχουν αλλοιωθεί ελάχιστα με το πέρασμα των αιώνων, την επίδραση των παραδόσεων σε διάφορες περιοχές, ωστόσο η προσπάθειά μας είναι να παρουσιάσουμε την πιο αυθεντική ιστορία της Αθωνικής Χερσονήσου μέσα από πληροφορίες έχουν αντληθεί με προσοχή από το διαδίκτυο, άλλες έχουν προσφερθεί από φίλους που έχουν στην κατοχή τους στοιχεία και φωτογραφικό υλικό στα προσωπικά τους αρχεία.

Επειδή είναι πιθανό να υπάρχουν εκ παραδρομής λάθη ή παραλείψεις λόγω του μεγάλου όγκου των πληροφοριακών στοιχείων, σας παρακαλούμε σε περίπτωση που εντοπίζεται κάποια παράλειψη να μας ενημερώνετε χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας, προκειμένου να διορθωθούν ή να συμπληρωθούν. Επιπλέον, όσοι από εσάς επιθυμούν να βοηθήσουν να εμπλουτιστεί ο ιστότοπος αυτός με περισσότερες πληροφορίες όπως φωτογραφίες και άρθρα να επικοινωνούν χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας.

Ο ιστότοπος AthosXplorer θα λειτουργεί συντόμως και στην Αγγλική και Ρωσική γλώσσα.

Τέλος ο ιστότοπος εκ κατασκευής παρέχει τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε  πληροφορίες από υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο ή tablet.

Η ομάδα του AthosXplorer